10 boekentips

BoekentipsJe bent wat je leest is een bekend gezegde. Je schijnt zelfs op een bepaalde manier te kunnen wórden wat je leest als je je identificeert met een van de personages in een boek. Non-fictie boeken kunnen je weer helpen nieuwe inzichten te verwerven om zelf te ontwikkelen.

Ik tip je 10 boeken en hoop dat er voor jou een goede tip bij staat!

Birth day Lieve BlancquaertBirth Day is een prachtig boek van fotografe Lieve Blancquaert. Zij reisde twee jaar de wereld rond en maakte indrukwekkende foto’s van geboortes overal in de wereld. De beelden laten zien dat er grote verschillen zijn.Het grote Rijksmuseum voorleesboekHet grote rijksmuseum voorleesboek maakt kinderen enthousiast om naar kunst te kijken. Een boek met mooie afbeeldingen en verhalen; lezen en kijken. Ook een fijn boek voor volwassenen! Wat is er nu mooier om samen met je kinderen van een boek te genieten?


relaxmama
Relax mama Elsbeth TeelingMoeder zijn brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Maar niet alles hoef je ernstig te beleven. Relativeren door humor kan heerlijk zijn. Relax mama! is een boek met leuke afbeeldingen en korte teksten die je zorgen even lekker opschudden.Daglicht Marion PauwHou je van literaire thrillers, dan heb je Daglicht van Marion Pauw vast al in de kast staan. Zo niet, lees ‘m. De schrijfster is met dit boek niets voor niets doorgebroken.

Een andere tip in deze categorie: Dwaalspoor van Loes den Hollander.Opvoeden door beginners René van der VeerOpvoeden door beginners vind ik een verrassend en relativerend boek. Het brengt nuance, zet opvoedadviezen in perspectief en tegen het licht van een bepaalde tijd.Seks en zoSeks en zo is een leerzaam voorlichtingsboek. Misschien wat te uitgebreid, maar je kunt natuurlijk zelf kiezen wat je je kinderen wel of nog niet wil vertellen. Met leuke en grappige tekeningen.De stoel van god Paul BrandDe stoel van God is een roman geschreven door kinderarts Paul Brand. Hij schrijft indringend en aangrijpend over een jongen met taaislijmziekte die op een gegeven moment niet meer verder kan leven. Het boek maakt het dilemma van levensbeëindiging bij kinderen tot 12 jaar meer dan duidelijk. Heel verdrietig, maar ook een heel mooi boek.Succesvol thuiswerken wahm Edith HagenaarIk las Succesvol thuiswerken toen mijn kinderen nog klein waren en ik beginnend ondernemer was. Het is een heerlijk praktisch boek met veel voorbeelden en supergoede tips om vanuit huis te werken. Wham staat voor Work At Home Mom.Stoppen met foppenEen boekentip voor kinderen die erg gehecht zijn aan hun speen: Stoppen met foppen. Inclusief kalender en stickers. Het is een stopplan in 15 dagen, voor elke dag een verhaaltje en een opdracht of spelletje.


temperament
Temperamentvolle kinderen Eva BronsveldEerlijk, Temperamentvolle kinderen heb ik zelf niet gelezen, maar nu ‘Supernanny’ Jo Frost Nederlandse gezinnen bezoekt, noem ik dit boek als tegengeluid. Eva Bronsveld laat zien dat je anders en liefdevoller kunt omgaan met temperamentvolle kinderen dan momenteel te zien is op tv.

Meer non-fictie dan fictie, that’s me. Je bent wat je leest :)
Staan er goede tips voor je bij?

 

Over Sylvie

Sylvie Zuidam is moeder van 5 kinderen (23-15 jaar). De jongsten zijn tweelingbroers. Ooit begon zij haar carrière als verpleegkundige, inmiddels is zij al weer jaren ondernemer en blogger. Sylvies passie voor inbakeren begon in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Zij las het boekje ‘In doeken gewikkeld’ (nu: Inbakeren brengt rust) en besloot haar baby in te bakeren. Vanaf die tijd werd alles anders! Baby kon eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’. Naast inbakeren heeft Sylvie ook een warm hart voor borstvoeding.