Hallo, met je baby

Smartphones zijn niet meer weg te denken uit ons leven. De laatste jaren is het gebruik van social media en mobiel internet explosief gegroeid. We zijn 24 uur online en voelen ons ongemakkelijk (ik ook) als we langere tijd niet op onze smartphone of computer kunnen kijken.

Alles is gezondheid

Ben jij 24 uur per dag online? Ligt je mobiel op je nachtkastje? Ik begrijp het wel, het licht en het klokje zijn handig en internet betekent contact, informatie en tijdverdrijf. Toch heeft een smartphone op je nachtkastje een negatief effect op je nachtrust. Nachtrust die van onschatbare waarde is als je een baby hebt gekregen. Het schermlicht raakt je lichaam in de war en van berichten worden je hersenen actief. In hoeverre beïnvloedt het jou? Wil je dit? Eerlijk.

Alles is liefde

Maslow wifi

Er is veel veranderd door de komst van internet. Deze veranderingen gaan ook nog eens in een razend tempo. Baby’s zijn niet zoveel anders dan een eeuw geleden. De basisbehoeften van ieder mens zijn nog steeds eten, drinken, slapen, warmte en veiligheid. Daarna volgt liefde.

Als je gewoonlijk veel gebruik maakt van je smartphone, dan ben je misschien tijdens de interactie met je baby ook met je smartphone bezig. Voordat je het weet misschien vaker dan je werkelijk wilt.

Tip

Op het gevaar af dat ik klink als een oud wijf ;) geef ik je toch een tip mee: Wil je je baby goed leren kennen, zorg er dan voor dat je de interactiemomenten niet steeds laat verstoren door je mobiel. Je baby vaart wel bij oprechte en onverdeelde aandacht.

Over Sylvie

Sylvie Zuidam is moeder van 5 kinderen (23-15 jaar). De jongsten zijn tweelingbroers. Ooit begon zij haar carrière als verpleegkundige, inmiddels is zij al weer jaren ondernemer en blogger. Sylvies passie voor inbakeren begon in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Zij las het boekje ‘In doeken gewikkeld’ (nu: Inbakeren brengt rust) en besloot haar baby in te bakeren. Vanaf die tijd werd alles anders! Baby kon eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’. Naast inbakeren heeft Sylvie ook een warm hart voor borstvoeding.