Na 200 jaar heetwater kruiken eindelijk een veilig alternatief!

Zensy babywarmer, een veilige kruik voor je babyUpdate 17 mei 2016: Zensy is per direct gestopt met de verkoop van de Zensy Babywarmer. Aanleiding hiervoor zijn klachten over opgebolde en gescheurde babywarmers.
Lees meer op de website van Zensy >>

Als je al een Zensy, dan kun je deze gewoon blijven gebruiken. Nog altijd veiliger dan heetwater kruiken.

Tijdens het schrijven van een serie blogs over de babyuitzetlijst heb ik me vooral verbaasd over het feit dat op de meeste lijsten nog steeds metalen kruiken staan.

Hoe vul je zo’n ding met kokend water, draai je de dop er recht op en doe je de kruik in een kruikzak zonder je handen te branden??

1 op de 6 kraamverzorgenden heeft wel eens te maken gehad met een ongeval door kruikgebruik. Veel! Enge, antieke, dingen vind ik het. Gelukkig hebben ze met de komst van de Zensy® babywarmer hun langste tijd gehad!

Metalen heetwater kruikenEven wat informatie op een rijtje:
Metalen kruiken hebben de eigenschap om tijdens het opwarmen uit te zetten. Bij veelvuldig gebruik kunnen hierdoor haarscheurtjes ontstaan in het metaal. Dit gevaar is bij aluminium kruiken nog groter dan bij roestvrijstalen kruiken.

De rubber in de dop van de kruik kan ook scheuren, slijten of uitdrogen. De dop is lastig aan te draaien, de schroefdraad kan beschadigd raken of slijten en daardoor lekkage veroorzaken.
Een heetwaterkruik is rond en kan in het babybed gaan rollen.

De warmteafgifte bij metaal is erg snel en direct waardoor bij aanraking van de huid brandwonden kunnen ontstaan (ook met een hoesje of een omgewikkelde luier). Bovendien verloopt de warmteafgifte niet gedoseerd. Een metalen kruik neemt de omgevingstemperatuur aan en wordt uiteindelijk koud.

Welke eigenschappen heeft een fijne kruik?

  • Zensy babywarmer, veilige en goedgekeurde baby kruikVeilig
  • Geleidelijke warmteafgifte
  • Minimaal 4 tot 5 uur warm
  • Juiste vorm

De Zensy® is een met water gevulde, oplaadbare kruik.
Het rode indicatielampje gaat uit wanneer wanneer de Zensy® is opgeladen. Dit duurt slechts 4 minuten! Na het opladen stop je de Zensy® in het bijbehorende zachte hoesje en kun je baby’s wieg of ledikant verwarmen.

Zensy babywarmer, een veilige kruik voor je babyLaat de kruik alleen bij je baby in bed liggen op advies van een arts, verloskundige of kraamverzorgende. Nooit tegen je baby aan, maar altijd op handbreedte afstand en op het deken.

De Zensy® heeft een dubbele veiligheidsthermostaat waardoor de kruik nooit warmer wordt dan 65°C (aanbevolen temperatuur). Als de babywarmer is afgekoeld onttrekt dit geen warmte aan het bed zoals een metalen kruik.
De Zensy® soft babywarmer voldoet aan de Europese CE eisen.

Zensy kruikenzak van Cottonbaby

Koop de Zensy bij Babypark (geen verzendkosten).

Standaard krijg je er een zacht hoesje bij, maar misschien wil je er ook een van Cottonbaby of Koeka die mooi in het kamertje van je baby past.

 

Over Sylvie

Sylvie Zuidam is moeder van 5 kinderen (23-15 jaar). De jongsten zijn tweelingbroers. Ooit begon zij haar carrière als verpleegkundige, inmiddels is zij al weer jaren ondernemer en blogger. Sylvies passie voor inbakeren begon in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Zij las het boekje ‘In doeken gewikkeld’ (nu: Inbakeren brengt rust) en besloot haar baby in te bakeren. Vanaf die tijd werd alles anders! Baby kon eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’. Naast inbakeren heeft Sylvie ook een warm hart voor borstvoeding.

2 gedachten over “Na 200 jaar heetwater kruiken eindelijk een veilig alternatief!

  1. Ik ben ook groot fan van de kruiken! Het gehannes met water koken en hitte en de zwarrte van die ondingen… Dit werkt fantastisch en is zo klaar!

  2. Inderdaad, wat een ondingen zijn het die kruiken. Dit klinkt als een goed alternatief!

Reacties zijn gesloten.