Zensy kruik

Na 200 jaar heetwater kruiken eindelijk een veilig alternatief!

Tijdens het schrijven van een serie blogs over de babyuitzetlijst heb ik me vooral verbaasd over het feit dat op de meeste lijsten nog steeds metalen kruiken staan.

Hoe vul je zo’n ding met kokend water, draai je de dop er recht op en doe je de kruik in een kruikzak zonder je handen te branden??

1 op de 6 kraamverzorgenden heeft wel eens te maken gehad met een ongeval door kruikgebruik. Veel! Enge, antieke, dingen vind ik het. Gelukkig hebben ze met de komst van de Zensy® babywarmer hun langste tijd gehad!

Metalen heetwater kruikenEven wat informatie op een rijtje:
Metalen kruiken hebben de eigenschap om tijdens het opwarmen uit te zetten. Bij veelvuldig gebruik kunnen hierdoor haarscheurtjes ontstaan in het metaal. Dit gevaar is bij aluminium kruiken groter dan bij roestvrijstalen kruiken.

De rubber in de dop van de kruik kan ook scheuren, slijten of uitdrogen. De dop is lastig aan te draaien, de schroefdraad kan beschadigd raken of slijten en daardoor lekkage veroorzaken.
Een heetwaterkruik is rond en kan in het babybed gaan rollen.

De warmteafgifte bij metaal is erg snel en direct waardoor bij aanraking van de huid brandwonden kunnen ontstaan (ook met een hoesje of een omgewikkelde luier). Bovendien verloopt de warmteafgifte niet gedoseerd. Een metalen kruik neemt de omgevingstemperatuur aan en wordt uiteindelijk koud.

Welke eigenschappen heeft een fijne kruik?

  • Veilig
  • Geleidelijke warmteafgifte
  • Minimaal 4 tot 5 uur warm
  • Juiste vorm

Elektrische kruik

Zensy babywarmer, veilige en goedgekeurde baby kruikDe Zensy® is een met water gevulde, oplaadbare kruik.
Het rode indicatielampje gaat uit wanneer wanneer de Zensy® is opgeladen. Dit duurt slechts 4 minuten! Na het opladen stop je de Zensy® in het bijbehorende zachte hoesje en kun je baby’s wieg of ledikant verwarmen.

Zensy babywarmer, een veilige kruik voor je babyLaat de kruik alleen bij je baby in bed liggen op advies van een arts, verloskundige of kraamverzorgende. Nooit tegen je baby aan, maar altijd op handbreedte afstand en op de deken.

De Zensy® heeft een dubbele veiligheidsthermostaat waardoor de kruik nooit warmer wordt dan 65°C (aanbevolen temperatuur). Als de babywarmer is afgekoeld onttrekt dit geen warmte aan het bed zoals een metalen kruik.
De Zensy® soft babywarmer voldoet aan de Europese CE eisen.

Koop de Zensy bij Bol.com.

Zensy kruikzak

Zensy kruikenzak van CottonbabyStandaard krijg je er een zacht hoesje bij, maar misschien wil je ook een hoesje van Cottonbaby of Baby’s Only die mooi in het kamertje van je baby past.

 

Lees meer

Babyuitzetlijst deel 3: Welk bed en matras voor je baby?

Babyuitzetlijst, een handige – niet commerciele – checklist

 

Sylvie Zuidam (1970) deed de hbo-opleiding verpleegkunde en werkte in diverse velden van de gezondheidszorg. Zij werd in 1994 voor het eerst moeder en kreeg uiteindelijk vijf kinderen. Sylvie ontdekte inbakeren in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Zij las het boekje ‘In doeken gewikkeld’ (nu: Inbakeren brengt rust) en besloot haar baby in te bakeren. Vanaf die tijd werd alles anders! De baby kon eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’. Naast inbakeren heeft Sylvie ook een warm hart voor borstvoeding. In 2001 startte Sylvie de site inbakeren.nl en tien jaar later ging zij ook bloggen. Over lichaamstaal van baby’s en over huilen, voeden en slapen. Aangemoedigd door de positieve reacties van ouders op haar blogs en schrijfstijl, schreef zij in 2015 het boek Slapen als een baby.

2 reacties

  • Ellen

    Ik ben ook groot fan van de kruiken! Het gehannes met water koken en hitte en de zwarrte van die ondingen… Dit werkt fantastisch en is zo klaar!

  • Yolanda

    Inderdaad, wat een ondingen zijn het die kruiken. Dit klinkt als een goed alternatief!