Scholing Multidisciplinaire richtlijn excessief huilen bij baby’s

Scholing multidisciplinaire richtlijn Excessief huilen bij baby'sVanaf 2008 is er door een grote groep mensen gewerkt aan de Multidisciplinaire richtlijn op het gebied van excessief huilen bij baby’s. Voorjaar 2013 is de richtlijn
gepubliceerd.

Sylvie Zuidam, niet praktiserend verpleegkundige/ondernemer en Kiki Mulder, jeugdverpleegkundige bij GGD Midden Nederland, hebben een scholing ontwikkeld met deze richtlijn als uitgangspunt.

Inhoud scholing

  • Hoe is deze richtlijn tot stand gekomen?
  • Welke interventies zijn bewezen effectief, welke niet?
  • Wat zijn risico’s en knelpunten in de praktijk?
  • Samenwerking met andere disciplines.

Aanvullend wordt je kennis van Prikkelreductie, Regelmaat en Voorspelbaarheid opgefrist. Zo ook het inbakeren: contra’’s, methodiek en afbouwen. Extra aandacht is er voor voeding en regelmaat, borstvoeding overproductie, teveel in de fles, reflux e.d.

De scholing wordt gegeven door Kiki. Binnen de organisatie waar zij werkt behoort ‘de onrustige baby’ tot een van haar experttaken. In het WKZ onderzoek heeft zij een kwart van de ouders en baby’’s begeleid. Aansluitend was zij docente van de regiotour en momenteel geeft zij in opdracht van TNO lezingen over de preventie van Shaken Baby Syndrome. Lees hoe de scholing is ontvangen door de jeugdverpleegkundigen van Rivas Zorggroep.

Kiki houdt van interactie en zal veel aandacht besteden aan integratie van de theorie in de praktijk. Verloskundigen, kraamverzorgenden, verpleegkundigen, lactatiekundigen, fysiotherapeuten, artsen; voor alle professionals die affiniteit met baby’’s hebben, is dit een interessant onderwerp. Voor meer informatie over de scholing stuur een e-mail.