Over ons

Klik op de foto om naar de website van de Pacco inbakerdoeken te gaanSylvie Zuidam is moeder van 5 kinderen (14-21 jaar) waaronder een tweeling. Ook is zij ondernemer en niet praktiserend verpleegkundige. Haar passie voor het inbakeren begon in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Dankzij inbakeren kon baby eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’.
Er waren toen geen kant-en-klare doeken op de markt en Sylvie besloot ze te ontwerpen. Eerst de Pacco inbakerdoek en later het inbakerslaapzakje TinyNanny. Verder wist Sylvie uit ervaring dat inbakeren méér was dan alleen een goede doek, dus heeft zij www.inbakeren.nl opgericht. Deze informatieve site is in de loop van de tijd flink uitgebreid, ook met informatie over onrustpreventie, lichaamstaal en voeding. Daarbij kon Sylvie haar verpleegkundige achtergrond en jarenlange borstvoedingservaring goed gebruiken.
Alle blogs van Sylvie >>


Marleen vertelt over ouderschapMarleen Ouwerling woont met haar man, twee dochters en zoon in de Randstad, is werkzaam als teamleider in de jeugdhulpverlening en windt zich bij tijd en wijle in het openbaar op over zichzelf, het ouderschap en het wonderlijke wezen dat kind heet.
Aanverwante artikelen mogen soms ook meedoen.
Alle blogs van Marleen >>


Daan blogt over zijn ervaringen als jonge papaDaan Naus is levensgenieter en sinds 9 mei 2011 de trotse vader van Esmee. Als groentje in de wereld van het ouderschap heeft hij ervaren dat je het soms zwaar voor je kiezen krijgt. Daarom is Daan gaan bloggen; om zijn persoonlijke ervaringen op dit gebied met iedereen te delen. Gewoon ter informatie en ter vermaak. Enjoy & Learn!
Alle blogs van Daan >>

Volg Daan op Twitter of lees zijn weblog Da’s Naus Leuk!
Op 14 september verscheen het eerste boek van Daan: ‘Pils en Pampers’ een verzameling van leuke, herkenbare columns over jonge-vader-perikelen.


Ilona blogt over zoektocht naar balans na babyIlona van der Loos is moeder van 3 kinderen en werkzaam als oncologie verpleegkundige in de thuiszorg. Ilona schrijft colums voor Oncologica, een vaktijdschrift. Na de geboorte van haar derde kindje, ging zij (opnieuw) op zoek naar naar de gebruiksaanwijzing van deze derde van der Loos baby en blogt zij voor het Babyblog. Sinds oktober 2012 is Ilona een eigen weblog gestart: Uit of thuis? over genieten met je gezin; Make every day count!
Alle blogs van Ilona >>
Ilona op Twitter


Baby&Borstvoeding, lactatiekundigen Leidsche RijnAngelique Dekker en Rufna Alrich, lactatiekundigen IBCLC, zijn behalve in hun eigen praktijk, tevens als kinderverpleegkundigen werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Hun expertise ligt op het gebied van voedingsproblemen, reflux, allergieën, aangeboren afwijkingen, operatieve ingrepen en huilbaby’s. Zij hebben ruime ervaring in het begeleiden van ouders met gezonde en zieke zuigelingen.

Als lactatiekundigen herkennen zij snel symptomen van bijv. reflux omdat zij veel baby’s al vanaf het kraambed begeleiden. Als er een vermoeden is van reflux laten zij de ouders een paar dagen specifieke zaken observeren en noteren en krijgen ze adviezen waaronder in een andere houding voeden, baby rechtop houden, frequenter voeden e.d.

Baby&Borstvoeding, lactatiekundigen Leidsche Rijn.Als deze adviezen goed helpen, kunnen ouders hiermee verder en heeft hun baby geen pathologische reflux. In andere gevallen, zoals in de beschreven casus, adviseren zij ouders om een afspraak te maken bij de huisarts.
Alle blogs van Angelique en Rufna >>
Baby&Borstvoeding, lactatiekundige praktijk Leidsche Rijn
Rufna & Angelique van Baby&Borstvoeding op Twitter


Tineke van Westerop zet zich in voor bewegingsvrijheid van jonge baby'sTineke van Westerop strijd al vele jaren voor meer bewegingsvrijheid voor (pasgeboren) baby’s waardoor zij beter kunnen ontwikkelen en de kans op een voorkeurshouding vermindert. Zij geeft workshops, lezingen en trainingen op het gebied van ergonomisch werken, gesprekstechnieken, Emmi Pikler en ontwikkeling van baby’s en is een actie begonnen: Goed zo baby, houd je rug recht!
Alle blogs van Tineke >>

Gastblogs geschreven door:

Kata OttovayKata Ottovay is moeder van een gezonde en sprankelende dochter van 5 jaar. Zij werd geboren na een ICSI-behandeling. Kata maakte een angstige zwangerschap door omdat hun eerste kindje, een zoontje, te vroeg werd geboren en vlak na de geboorte overleed. Bij alles wat zij doet laat zij zich leiden door wat de meest bewuste, wetenschappelijk onderbouwde keuze is. Daarom is zij een bewust-vaccineerder. Kata werkt als redacteur richtlijnen Infectieziektebestrijding bij het RIVM. Zij schreef als moeder – op persoonlijke titel – een artikel over vaccineren.


Esther van Bloemen - Bartels, verpleegkundig babyconsulentEsther van Bloemen – Bartels is verpleegkundige en heeft zich met diverse vervolgopleidingen (HBO ouder- en kindzorg, videohometraining, school voor coaching) en werkervaring (als kraamverzorgende, jeugdverpleegkundige, huilbabyconsulent en als moeder) weten te specialiseren in de zorg aan baby’s en hun ouders. Esther werkt twee dagen per week als verpleegkundige in een medisch orthopedagogisch centrum en geeft als zelfstandige cursussen babymassage en lichaamstaal, consulten aan baby-ouders en scholing aan professionals.
www.babyverpleegkundige.nl


Dianne is fysiotherapeute en docente babymassage en ZwangerFitDianne Sissing – van der Meer is getrouwd en trotse moeder van 6 kinderen.
Zij is fysiotherapeute en gecertificeerd NVFB-ZwangerFit®docent en heeft zich gespecialiseerd in de pre- en postnatale gezondheidszorg. Dianne is ook ervaringsdeskundige; één van haar kinderen was een huilbaby. Zij weet uit ervaring hoe wanhopig je kunt zijn als je baby maar blijft huilen. ‘Oplossingen’ waren er toen niet, alleen maar onbegrip vanuit haar omgeving. Door deze ervaring is Dianne zich gaan verdiepen inbakeren, babymassage en lichaamstaal van een baby en later ook het voorkomen van het scheefgroeien van babyhoofdjes.
www.diannesissingbabymassage.nl

Een gedachte over “Over ons

Reacties zijn gesloten.