Hoeveel slaap heeft een baby nodig?

In 3 stappen je kindje veilig inbakeren

Is je pasgeboren kindje onrustig en slaapt het moeilijk? Dan kan inbakeren de oplossing zijn. Het inbakeren van je baby is in veel gevallen namelijk een effectieve manier om te helpen bij het creëren van een gevoel van geborgenheid. Door deze techniek kun je je kindje kalmeren en een goede nachtrust bevorderen. Het is namelijk ook niet zo heel gek dat je kindje, na 9 maanden veilig bij de moeder in de buik te hebben gezeten, het ineens heel erg spannend vindt op deze nieuwe wereld. Om ervoor te zorgen dat je je kindje veilig kunt inbakeren, hebben we een aantal handige tips voor je.

Kies de juiste inbakerdoek

Waar veel ouders vroeger kozen voor een hydrofiele doek om hun kindje in te wikkelen, zijn er tegenwoordig speciale doeken. Het kiezen van de juiste inbakerdoek is namelijk wel belangrijk om je baby op een veilige manier te kunnen inbakeren. Zorg ervoor dat de doek gemaakt is van ademend materiaal, zoals katoen, om oververhitting te voorkomen. Daarnaast moet de inbakerdoek voldoende ruimte bieden voor de beweging van de heupen en benen, zodat je baby vrij kan bewegen zonder beperkt te worden. Een goede inbakerdoek sluit strak om het bovenlichaam van je baby, maar laat voldoende ruimte over voor de beweging van armen en handen.

Weet hoe je moet inbakeren

Het rustig in bed leggen van je kindje is iets anders dan het inbakeren. Zorg er dus voor dat je weet hoe het moet, zodat je je kindje veilig en comfortabel in bed kunt leggen. Begin met het leggen van de doek plat op een stevige ondergrond en plaats je baby in het midden van de doek. Vouw eerst één kant van de doek over het lichaam van je baby en vervolgens de andere kant. Zorg ervoor dat de armpjes strak naast het lichaam liggen en dat de doek onder de billen doorloopt voor extra comfort en veiligheid. De meeste inbakerdoeken zijn tegenwoordig zo ontworpen dat je ze eigenlijk maar op één manier kunt vouwen. Is dit gelukt, dan kun je je kindje veilig en comfortabel in zijn nieuwe houten bed leggen, zodat ze veilig en geborgen kunnen slapen.

Houd je kindje goed in de gaten

Wanneer je kindje voor het eerst ingebakerd gaat slapen, dan is dit voor veel ouders vaak enorm spannend. Des te belangrijker is het dus om ervoor te zorgen dat het op een veilige manier gebeurt. Zorg dat er niets in het bedje ligt waarin ze verstrikt kunnen raken, aangezien zowel de armpjes als benen volledig gebonden zijn en ze dus niet goed kunnen bewegen. Net als dat je bij het uitzoeken van een juniorbed voor je peuter rekening houdt met een eventuele rand, zodat ze er niet zomaar uit kunnen vallen, is het bij het inbakeren belangrijk dat je voor de rest niets in bed hebt liggen.

Is het inbakeren iets voor jou?

Het inbakeren van je baby kan een geweldige manier zijn om onrustige kindjes te kalmeren en een goede nachtrust te bevorderen. Door de juiste inbakerdoek te kiezen, de juiste techniek toe te passen en alert te blijven tijdens, kun je je kindje veilig inbakeren. Zorg daarnaast voor een veilige slaapomgeving met een comfortabel matras en vermijd losse items in het bedje van je kindje. Of het ook geschikt is voor jouw kleine kroost, dat is vaak een kwestie van proberen.

Reacties uitgeschakeld voor In 3 stappen je kindje veilig inbakeren