Inbakeren ervaringen

Ervaringen met inbakeren

Een greep uit de vele reacties op deze site, waaronder veel ervaringen met inbakeren:

“Je vernieuwde site ziet er mooi uit. Hier gaat het goed, ik vind het zo bijzonder om de reactie van mijn baby op de Pacco te zien ’s avonds.”

“Geweldig! Echt een uitkomst! Zou meer gepromoot mogen worden. Daarbij vooral ook het belang van regelmaat en rust en de aanpak om dat te bereiken zou op bijvoorbeeld op het consultatiebureau meer onder de aandacht gebracht mogen worden. Als ik dit bij mijn oudere kinderen geweten had, had ik met hen ook een fijnere baby tijd kunnen hebben. Maar ik heb nu in ieder geval al een heel ander kindje dan 2 weken terug, nu is er ook rust om te genieten! En ook de informatie op de website is heel nuttig.”

“Achteraf hebben we veel te lang gewacht met het inbakeren. Ons kindje had al eerder meer rust kunnen krijgen. We zullen het zeker andere jonge ouders aanraden als hun kindje(s) problemen hebben met slapen!”

“Het werkt echt SUPER goed, mijn zoon komt nu aan zijn rust toe, anders was hij de hele dag wakker en huilde op bed.”

“Had ik het inbakeren maar eerder ontdekt; wat een wereld van verschil!”

“Bedankt voor de geweldige informatie op jullie website. Dankzij jullie tips over korte slaapjes en flesvoeding is het inbakeren een nóg groter succes geworden.”

Rust en regelmaat is ook overdag beter geworden doordat we ons zoontje hebben ingebakerd! Nu we zijn signalen beter kunnen waarnemen willen we weer langzaam het inbakeren af gaan bouwen. We hebben veel info op jullie site gevonden, bedankt!”

“Wij zijn erg tevreden over het bakeren maar sommige mensen in onze omgeving deden het voorkomen alsof het een wondermiddel was. Die opmerking delen wij niet maar eerlijkheid dient te zeggen dat onze zoon niet enorm onrustig is, hij maait zichzelf tijdens zijn slaap alleen wakker en de bakerdoek voorkomt dit.”

“Sinds onze zoon ingebakerd is slaapt ie als een roosje, drinkt de fles leeg binnen een half uur en is een heel tevreden ventje. Hij heeft voor het eerst geschaterd vandaag, hij is nu precies een maand oud. Heerlijk, het geeft je als ouders ook rust, ik herken de huiltjes nu beter en wij kunnen nu veel beter inspelen op zijn behoeften.”

“We bakeren onze zoon in omdat we dat bij onze oudste ook deden en de resultaten zo goed waren (goed slapen en vrolijk wakker). Onze jongste is nu 1 maand oud en slaapt erg goed. Het inbakeren doen we nu dus preventief. Deze website is erg goed en heeft me erg veel informatie gegeven over het belang van een goed slaap-drinkritme. Bedankt!”

“Het inbakeren was een geweldige ontdekking! Wij zijn nu aan het afbouwen omdat ze heel goed kan draaien en het dus hoog tijd wordt, maar met veel spijt, want onze dochter vond het zelf ook nog steeds heel prettig.”

“Mooie site heel veel aangehad. Mooie opbouw en een duidelijke tekst voor iedereen te begrijpen. En heeft mij meer inzicht gegeven in de pasgeboren baby. Dank u hiervoor.”

“Het inbakeren is een groot succes! Wij zijn dankbaar dat er zulke doeken bestaan! Echt een uitvinding.”

“Mijn zoontje protesteert nog wel iedere keer als hij ingebakerd wordt en in bed gelegd wordt, maar hij slaapt nu tenminste en is veel minder snel geprikkeld en geïrriteerd.”

“Op goed geluk zijn wij in een keer gestopt met het inbakeren van onze zoon. Wel hebben wij hem heel strak ingestopt onder de dekentjes. Hij slaapt nu sinds 1 week in een slaapzakje en het gaat nog steeds goed!”

“Wat een uitvinding dat inbakeren. Het helpt echt helemaal geweldig voor ons dochtertje. Ze heeft nu de rust om zelf in slaap te komen. Geweldig!”

“Wat ik in de eerste weken na mijn bevalling heb gemist aan advies en voorlichting is dat je je kindje wakker in bed moet leggen na dat je gezien hebt dat ze moe is.”

“We hebben na 2 weken inbakeren een totaal ander kind gekregen, hij is veel rustiger en huilt bijna niet meer. Nooit geweten dat inbakeren z’n positief resultaat zou brengen. Ons kind en het hele gezin is er van opgeknapt.”

“Ik heb eerst eigen doeken gebruikt maar dat werkte niet. Hij wist zich steeds los te wringen. Sinds ik de doeken van Pacco gebruik heb ik een zeer gelukkige baby.”

“Ik heb ons kind niet ingebakerd, maar ze was wel erg huilerig een bepaalde periode. Toen ik jullie website las, kwam ik erachter dat ik haar veel te veel gestimuleerd heb. Ze was overprikkeld en oververmoeid. Dit kwam mede door het boek ‘Oei ik groei’, waarbij ik dacht dat ik haar meer moest stimuleren. Nu weet ik dat dat juist averechts heeft gewerkt. Wij halen haar nu uit bed als ze wakker wordt, meestal is dit na 4 uur. Dan krijgt ze voeding, wordt ze geknuffeld en speelt ze lekker in de box. Dan begint ze te piepen als ze er moe van is. Meestal is ze dan een uur wakker. Dan brengen we haar naar bedje toe en slaapt ze heerlijk. Ze heeft dan vaak wel een speentje nodig. Ook ’s nachts slaapt ze beter. Ik kan nu veel beter herkennen als er echt iets met haar aan de hand en ze is veel blijer en wij ook.”

“Echt superdoeken. Iedereen vind het erg zielig om te zien, maar als hij eenmaal slaapt is iedereen overtuigd!”

“Het is jammer dat je er nog niet zoveel over hoort. Mijn kraamhulp was er zelfs een beetje tegen. Eigenlijk heel jammer, want het werkt perfect. Gelukkig zijn wij er toch mee begonnen, want nu slaapt mijn zoontje tenminste en is hij veel beter te pas!”

“Na het lezen van het laatste boek van Ria Blom, zijn wij direct begonnen met regelmaat en inbakeren. Eerst met hydrofiele luier, later, om voor derden makkelijker te maken, overgestapt op de Pacco inbakerdoek. Wij konden onze ogen en oren niet geloven. Na inbakeren zoveel rust bij onze kleine meid.
Nu zie ik pas hoeveel wij haar, onwetend, veel te veel over haar grenzen lieten gaan. Onze relatie is weer in een rustig vaarwater gekomen en zelf ervaar ik ook veel meer rust en vertrouwen dat we het goed doen. Kortom: fantastische ervaring en voor ieder beginnende ouder een aanrader bij problemen op dit gebied! Goed initiatief, ga zo door.”

“Door het inbakeren slaapt onze kleine knul goed!”

“Ik ben gewoon heel blij dat dit er is, je krijgt er een heel ander kind voor terug.”

“Ons meisje is een heel ander kind geworden door de rust die ze met inbakeren heeft gekregen. Ze slaapt dieper en is daardoor ook veel vrolijker wanneer ze wakker is. Dus: van huilbaby naar ideale baby!”

“Het inbakeren heeft bij ons erg goed gewerkt. Onze baby slaapt nu vooral overdag erg goed en lang. ’s Nachts wordt hij wel nog erg onrustig wakker en dan verzet hij zich heel erg tegen de doeken. Hij woelt zich toch los ondanks het strakke inbakeren en matrozenbedje. Hij lacht heel breed als ik de doeken afdoe en na de voeding laat hij zich wel weer rustig inbakeren maar bij ’s ochtends wakker worden is hij ook heel boos en fel om uit de doek te komen. Ik weet niet zo goed wat dit betekent want overdag wordt hij meestal heel tevreden wakker en niet zo ‘worstelend’. Eigenlijk is dat het enige want voor de rest gaat het prima!”

“Ik heb het inbakeren ervaren als een groot rustpunt voor mijn zoontje. Vanaf de eerste dag dat we begonnen met inbakeren is hij zonder problemen en huilen in slaap gevallen. Daar hebben we nu nog steeds profijt van, gezien hij nauwelijks problemen heeft met inslapen.”

“Het inbakeren zou eigenlijk bij iedere pasgeborene geadviseerd kunnen worden! Ook ‘makkelijke’ kinderen omdat het toch een gevoel van veiligheid biedt, wat de kinderen echt nodig hebben. En de Pacco inbakerdoek is een uitkomst!”

“Mijn dochter is geen huilbaby, maar een zeer onrustig kindje. Nog steeds kan ze niet zonder inbakerzak slapen (ze is 10 maanden oud), ondanks herhaalde pogingen om af te bouwen (met alle tips, ik heb ALLES opgezocht en gelezen). Zelf heb ik meer met holistisch en natuurlijk ouderschap, want ze heeft gewoon veel geborgenheid nodig. Helaas stuit ik op veel kritiek op o.a. het CB. Jammer, maar wij volgen als ouders nu ons gevoel en geven onze dochter de tijd om zelf te leren slapen, zonder inbakerzak, als ze er aan toe is…”

“Ik heb zelf heel veel gehad aan het boek Regelmaat en inbakeren van Ria Blom. In combinatie met het gebruik van de Pacco inbakerdoek, helemaal super! Ik ben zelf kraamverzorgende en heb nu door mijn eigen ervaring weer veel geleerd, wat ik straks zeker kan gebruiken in mijn werk.”

“Mijn kind ligt nu 3 dagen ingebakerd maar ik zou graag meer willen lezen over wat je moet doen als je kind na 50 minuten wakker wordt en niet een aai wilt en laten huilen ook niet helpt dat probleem heb ik nu nog. Verder een erg uitgebreide site waar ik veel aan heb.”

“Ik ben momenteel bezig met afbouwen, ze is inmiddels 6 maanden en het lukt soms niet maar steeds vaker wel om haar zonder doeken te laten slapen. Ik ben wel tevreden over het tot nu toe behaalde resultaat. De oudste heb ik ook ingebakerd, maar hij kon makkelijker stoppen. Ik denk wel dat het me gaat lukken, vooral de rust en regelmaat erin houden werkt bij haar heel goed.”

“Prima site en methode, moet iedereen weten, zeker de kraamzorg en Shantala docenten.”

“Ik heb erg veel gehad aan het boek van Ria Blom. ik vind eigenlijk dat dat boek door de kraamverzorgenden als standaard informatiepakket moet worden aangeboden. Ons kind is binnen enkele dagen een geheel andere dame geworden. Sindsdien kunnen we erg van haar genieten”

“Onrust en onregelmatigheid al begonnen tijdens kraamzorg: wakker maken voor temperaturen/baden/voordoen, van de borst af/wakker maken vanwege controle verloskundige. Achteraf gezien en na het lezen van het boekje inbakeren een lekkere start maar niet heus; een slechte voorlichting gehad dus!”

“Het gaat heel goed, alleen is de hydrofiele luier niet veilig, vandaar de Pacco. Het inbakeren gebruiken we alleen ’s nachts i.v.m doorslapen. Overdag is de rust en de regelmaat het allerbelangrijkste.”

“De begeleiding en het resultaat zijn echt geweldig. Mijn kindje is geen huilbaby, maar hij had gewoon de kracht niet om in slaap te komen. Als ik hem nu inbaker valt hij al in slaap. En we zijn pas een klein weekje bezig.”

“Het inbakeren was voor ons echt een uitkomst!! Ik wou er eerst niet aan beginnen, maar had ik het maar eerder gedaan. ik raad het iedereen aan met een kindje dat zoveel onrust heeft en zo weinig slaapt!”

“Ik heb de site van Puckababy ook bekeken. Nou is het idee wel heel leuk hoe ze het neer zetten maar over de Puckababy is niet duidelijk of deze wel veilig is. Ik vind dit erg nadelig want de mensen kopen dan producten die misschien helemaal niet goed zijn. Kunnen jullie daar ook jullie aandacht aan wijden. In een zekere zin doen jullie dat al.”

“Het inbakeren werkt echt fantastisch. Achteraf gezien hadden we er eerder mee moeten beginnen, dat had ons een hoop stress gescheeld. Maar dankzij het inbakeren zijn we inmiddels weer volop aan het genieten.”

“Ik was altijd maar bezig met mijn kind het naar zijn zin te maken. Als hij in de box had gespeeld en hij was het zat ging hij huilen. Als ik hem oppakte kreeg ik een grote smile van oor tot oor. Ik dacht dan dat hij gewoon zichzelf niet meer kon vermaken! Uiteindelijk sliep hij overdag haast niet meer, en als ik hem dan op bed legde huilde hij hysterisch door. En als hij dan sliep was dit voor hooguit 45 minuten!”

“De Pacco doek een geweldige uitvinding. We gebruikten eerst losse doeken tot dat hij sterker werd en zich er steeds probeerde uit te wurmen, wat vaak ook wel lukte, en nu geen enkele keer……geweldig!”

 

Inbakeren helpt je baby slapen