Inbakeren afbouwen

Op deze manier kun jij je kind het beste inbakeren

Inbakeren is een techniek die wordt gebruikt om een kind veilig en comfortabel te dragen, zodat ouders en verzorgers hun handen vrij hebben om andere dingen te doen. Het is een populaire methode voor ouders van pasgeborenen en jonge kinderen, omdat het helpt bij het opbouwen van een band tussen ouder en kind en kan helpen bij het ontwikkelen van een goede slaaproutine. Het voordeel is dat je een inbakerdoek overal mee naartoe kunt nemen. In je tote bag of in je luiertas bijvoorbeeld. Hieronder worden enkele belangrijke aspecten besproken waar je rekening mee moet houden bij het inbakeren van een kind.

Bepaal de manier van inbakeren

Het inbakeren van je kind kan op een aantal verschillende manieren. Zo kun je je kind meenemen in bijvoorbeeld een draagzak of draagdoek, maar is het echte inbakeren natuurlijk in bed. Nu kun je dit op een aantal verschillende manieren doen. Er zijn verschillende manieren om een kind in te bakeren, afhankelijk van de soort doek of zak die je gebruikt. Sommige veelgebruikte methoden zijn de riempjes-methode, de buik-tot-buik-methode en de rug-tot-rug-methode. Het is belangrijk om te oefenen met verschillende methoden en te bepalen welke het beste werkt voor jou en je kind.

Laat je baby kennis maken met de doek

Waar het inbaker voor de een een ware uitkomst biedt, is de kans ook aanwezig dat je kind het helemaal niets vindt. Het doel is immers dat je kind niet kan bewegen. Je kunt je dus wel voorstellen dat er een mogelijkheid bestaat dat je kind dit niet heel prettig vindt. Het is daarom dus ook belangrijk om je kind kennis te laten maken met deze doek. Vooral wanneer ze wat ouder zijn, kun je ze er aan laten ruiken, zodat ze de geur kunnen herkennen. Wat verstandig kan zijn, is dat je als moeder de doek een dag of nacht bij je draagt. Op deze manier krijgt de doek jouw geur en zal het vertrouwd voelen voor je kind.

Stap voor stap je kind inbakeren

Het inbakeren doe je door een aantal verschillende stappen te doorlopen. Wat vooral belangrijk is, is dat je het op de juiste manier doet. Wanneer je kind namelijk wel bewegingsruimte heeft, kan het zijn dat het effect volledig afneemt. Om ervoor te zorgen dat jij je kind op de juiste manier weet in te bakeren, hebben we de belangrijkste stappen hieronder voor je uitgewerkt:

  • Leg de doek op een vlakke ondergrond en vouw hem in een rechthoek of vierkant.
  • Leg je kind op de doek met zijn hoofd in het midden van de doek.
  • Breng de zijkanten van de doek omhoog en over het lichaam van je kind, zodat zijn armen en benen gewikkeld zijn.
  • Maak de doek vast met een knoop of een veiligheidsspeld.
  • Controleer regelmatig of de doek nog goed zit en of je kind zich comfortabel voelt.
  • Let erop dat het inbakeren van je kind op een veilige manier gebeurt en dat je kind niet te strak ingepakt wordt.

Als je eenmaal de techniek onder de knie hebt, kun je oefenen met het inbakeren van je kind in verschillende posities. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat je dit bij voorkeur eerst in de box doet. Zo heb je zicht op je kind en kun je wanneer je het idee hebt dat ze het niet prettig vinden, direct ingrijpen waar nodig. Heb je het gevoel dat je kind het prettig vindt, dan is het aan te raden om deze doek ook in je reistas op vakantie mee te nemen.

Reacties uitgeschakeld voor Op deze manier kun jij je kind het beste inbakeren