3 manieren om je kindje te beschermen tegen de regen

Of jullie nu net kersverse ouders zijn geworden van een zoon of dochter of je kind inmiddels al naar de basisschool gaat, je wilt natuurlijk het allerbeste voor je kind. Dat geldt daarom dus ook voor de keuze die je maakt voor een bepaald type regenjas. Vooral in Nederland, waar het weer nog wel eens wat minder kan zijn, is het wel prettig dat ze een regenjas dragen die er niet alleen leuk uitziet, maar er ook voor zorgt dat je kinderen er lekker in kunnen bewegen en ook droog blijven. Omdat er daarnaast nog een aantal manieren zijn om je kindje te beschermen tegen de regen, hebben we er een aantal op een rijtje gezet.

Gebruik een regenhoes

Wanneer je kindje net is geboren, dan is het niet bepaald aan te raden om deze een regenjas aan te trekken. Als moeder kun je natuurlijk prima een regenjas dames maium kopen om samen met je baby in de kinderwagen naar buiten te gaan. Om er dan voor te zorgen dat je baby niet nat regent, is het belangrijk een goede hoes te gebruiken, die eenvoudig aan de kinderwagen te bevestigen is. Deze hoezen zijn vaak ook verkrijgbaar van hetzelfde merk als de kinderwagen, zodat ze feilloos passen. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat je pasgeboren kindje erg gevoelig is en je beter lekker warm binnen kunt blijven, mocht het geen noodzaak zijn om naar buiten te gaan.

Trek je kind een regenjas aan

Als de kids wat ouder zijn, kunnen ze natuurlijk prima een regenjas aantrekken. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat ze er ook fijn in kunnen bewegen. Wanneer de regenjas te lang is, is de kans dat ze vallen natuurlijk veel groter. Het handigste is daarom ook dat wanneer je een regenjas voor ze aan gaat schaffen, ze zelf even meegaan naar de winkel. Uiteraard kun je ook gewoon online een regenjas kopen dames voor jezelf, maar ook voor de kinderen. Let dan wel goed op de maattabel, aangezien de maatvoering van ieder merk net even iets anders kan zijn. Daarnaast is het ook verstandig om een felle kleur te kiezen, zodat je kinderen goed zichtbaar zijn tijdens het spelen in de regen. Vooral wanneer ze klein zijn, worden ze een stuk sneller over het hoofd gezien.

Paraplu voor kinderen

Een paraplu is ontzettend handig om droog te blijven, niet alleen voor ons volwassenen, maar dus ook voor de kleintjes. Wel is het aan te raden te kiezen voor een paraplu met kinderbeveiliging. Deze paraplu’s zijn speciaal ontworpen voor gebruik met kinderen en hebben extra beveiligingsmechanismen om ervoor te zorgen dat je kindje zich niet kan bezeren. Kies voor een paraplu met een kindvriendelijk design en zorg ervoor dat deze stevig en windbestendig is. Verstandig is wel om je kindje niet alleen met een paraplu op pad te sturen, aangezien ze zich vaak helemaal niet bewust zijn van het feit dat ze iets in de handen hebben. Kies ook hier, net als bij een regenjas, ook voor een opvallende kleur, zodat je kindje goed opvalt.

Reacties uitgeschakeld voor 3 manieren om je kindje te beschermen tegen de regen