Vijf manieren om je huis klaar te maken voor de komst van een kleine

Een huis babyproof maken is erg belangrijk voor de komst van een baby. Hoe minder gevaren er in huis zijn voor de baby, hoe relaxter het ook voor jou als ouder is om op de baby te passen. Je hoeft niet de hele tijd in de stress te zitten over een tafelpunt of over een trapgat als je baby daar te dichtbij komt, bijvoorbeeld. Je kunt een aantal dingen doen om het veiliger te maken voor een baby om door het huis te kruipen. Hier vijf tips.

Neem een G-vloer

Wist je dat er steeds meer ouders zijn die een vloer van kunststof nemen? Een dergelijke gietvloer van G-vloeren is eigenlijk een van de meest geschikte vloeren voor kleine kinderen. Niet alleen absorberen de vloeren geluid en kun je er dus voor zorgen dat je huis minder gehorig wordt, maar ook kun je ervoor zorgen dat je kind minder hard valt als hij of zij op de grond valt. Vallen is een heel natuurlijk onderdeel van het groot worden en hoe heerlijk is het als de vloer niet te hard is. Met een vloer van epoxy of polyurethaan ben je gegarandeerd van een veilige babytijd.

Blokkeer het trapgat

Houd je elke keer je hart vast als je je kind weer van de vijfde trede van de trap afpakt? Voorkom die stress en installeer gewoon een makkelijk traphekje. Er zijn voor weinig geld al goede traphekjes te vinden die ook nog eens heel makkelijk op de trap te fixeren zijn. Het gebeurt maar al te vaak dat kinderen van de trap afvallen en daar blijvende problemen mee houden. Voorkom dit soort leed voor kinderen en laat een traphekje installeren en nog belangrijker: doe die dan altijd dicht achter je.

Denk om de tafelhoeken

Het doet erg pijn voor een kind om tegen de hoek van de tafel op te lopen. Zeker een babyhoofdje is nog heel fragiel en het is niet gezond om een deuk op te lopen. Zorg dus dat je de hoeken van de tafel goed beschermd met tafelhoekbeschermers. Er zijn op internet voor weinig geld best wat mooie dingen te vinden.

Berg gevaarlijke dingen op

Het is cruciaal om bepaalde dingen goed op te bergen. Schroevendraaiers moeten in de schuur, medicijnen moeten echt op een hoge plek in de kast liggen en zeep en andere schoonmaakmiddelen moeten echt achter slot of grendel. Je wilt niet dat je kind er een slok van neemt.

Het stopcontact beveiligen

Kinderen hebben hele kleine vingertjes en kunnen met hun vingers of met speelgoed in een stopcontact gaan ‘pieren’. Sluit daarom het stopcontact goed af, zodat je kinderen geen tik krijgen van de stroom. Nogmaals, je doet al deze dingen niet alleen voor je kind, maar ook zodat je niet telkens achter hen aan moet lopen om te zeggen wat wel of niet mag. Het scheelt je ook als ouder een hoop gedoe.

Reacties uitgeschakeld voor Vijf manieren om je huis klaar te maken voor de komst van een kleine