Baby wel of niet laten huilen?

Zijn het nu wel of niet de regeldagen?

Wanneer je pas bevallen bent is er maar een ding wat je wilt en dat is alles meteen goed doen. Dit houdt in de praktijk in dat je te maken krijgt met darmkrampjes, luiers, luieruitslag, tandjes die doorkomen en misschien nog wel het ergste van alles: gebroken nachten.

Zodra je baby begint te huilen kan je als kersverse moeder in paniek raken. Je weet immers niet wat er precies aan de hand is. Is de kamer te warm, heeft je baby honger, spelen darmkrampjes een rol of zijn het nu de bewuste regeldagen?

Wat zijn regeldagen?

Regeldagen zijn bepaalde dagen waarop je baby extra melk moet hebben. Vaak is de reden hiervan een groeispurt. Regeldagen kunnen echter ook voorkomen wanneer je baby ergens een virus heeft opgelopen.

Een baby haalt zijn of haar benodigde afweerstoffen uit de voeding. Dit zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zoals virussen en bacteriën bestreden kunnen worden. Het kan echter ook voorkomen dat er geen regeldagen zijn.

Zijn het wel regeldagen?

Zodra je baby om welke reden dan ook oververmoeid raakt weet je niet meer of je nu wel of niet met regeldagen te maken hebt. Zodra je kindje steeds maar kleine beetjes wil drinken weet je als moeder niet meer of je kindje moe is, honger heeft of een combinatie van deze twee factoren.

Als je er logisch over nadenkt is dit eigenlijk ook geen wonder. Je baby heeft namelijk genoeg slaap nodig om te kunnen drinken. Aan de andere kant moet een baby ook weer voldoende drinken om daarna goed te kunnen slapen.

Wanneer je baby op een gegeven moment oververmoeid is, probeer dan om rustig te blijven. Zodra jij last krijgt van stress zal de baby dit haarfijn aanvoelen. Het enige wat je kunt doen is de situatie accepteren zoals deze op dit moment is.

Zodra je baby eenmaal wakker is kan je proberen om deze aan te leggen om wat voeding binnen te krijgen. Zorg ervoor dat je de baby niet zomaar wakker maakt. Merk je dat je baby tijdens het drinken in slaap valt, leg de baby dan in het wiegje of ledikant.

Zorg ook goed voor jezelf tijdens de regeldagen

Na de bevalling draait de hele wereld alleen nog om je baby. Toch is het als jonge moeder belangrijk om ook nu goed voor jezelf te zorgen. Zeker omdat je in deze tijd weinig tijd hebt om aan voldoende slaap en rust te komen.

Zeker wanneer je borstvoeding geeft is het prettig om een bh te dragen die prettig zit. Daarnaast is een goede ondersteuning voor je borsten juist in deze tijd heel erg belangrijk. Je borsten zullen na de bevalling van vorm veranderen, zeker wanneer je borstvoeding geeft.

Wil je een bh die de borsten goede ondersteuning biedt maar die je ook nog een comfortabel gevoel geeft tijdens het dragen, kies dan voor een balconette bh. Door de lager uitgesneden cups en verder uit elkaar staande bandjes geeft deze bh je een prettig gevoel tijdens het dragen.

Zowel voor als na de bevalling kunnen je borsten van vorm en grootte veranderen. Om te weten of je wel de juiste maat bh draagt op dit moment kan je het beste opnieuw je cupmaat berekenen. Zo weet je zeker dat je een bh koopt die nu perfect past.

Ben je net moeder geworden dan wil je een bh die niet knelt zodat je geen last hebt van een bh die te strak zit. Een van de bh’s die in deze tijd prettig zijn om te dragen is de bh zonder beugel. Zo voel je ondanks de regeldagen toch prettig.

Reacties uitgeschakeld voor Zijn het nu wel of niet de regeldagen?