De reden waarom het inbakeren van je baby aan te raden is

Het inbakeren van je kindje kan op allerlei verschillende manieren zorgen voor ontzettend veel voordelen. Vaak zie je dat kindjes die wat onrustig slapen en ook een zware bevalling hebben moeten doorstaan, extra baat hebben bij deze geborgenheid. Er zijn verschillende redenen waarom ouders ervoor kiezen om hun baby in te bakeren in een draagdoek of een babydrager. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:

  • Bonding: Inbakeren kan helpen bij het versterken van de band tussen ouder en kind, omdat het kind in de nabijheid van de ouder wordt gedragen. Dit kan ook helpen bij het reguleren van de emoties van de baby.
  • Comfort: Inbakeren kan comfortabel zijn voor zowel de ouder als de baby, omdat het kind wordt vastgehouden in een natuurlijke houding die de bloedcirculatie niet belemmert.
  • Veiligheid: Inbakeren kan helpen bij het verminderen van het risico op letsel, omdat het kind wordt vastgehouden in een stevige en veilige positie.
  • Gemak: Inbakeren kan handig zijn voor ouders, omdat het hen in staat stelt hun handen vrij te hebben terwijl ze toch hun kind dicht bij zich hebben.
  • Verschillende situaties: Inbakeren kan ook handig zijn in situaties waarin een kinderwagen niet geschikt is, zoals op drukke plaatsen of in ruw terrein.
  • Ontwikkeling: Inbakeren kan helpen bij de ontwikkeling van het kind, omdat het kind wordt blootgesteld aan verschillende omgevingen en prikkels.
  • Verminderen van krijsen: Inbakeren kan helpen bij het verminderen van krijsen of huilen, omdat het kind wordt vastgehouden in een veilige en comfortabele positie.

Het is wel belangrijk om te weten dat inbakeren niet geschikt is voor elk kind, sommige kinderen kunnen zich daardoor minder comfortabel voelen, dus het is aan te raden om goed te kijken naar hoe je kind hierop reageert. Het kan namelijk, indien je kind het niet leuk vindt, ook averechts werken.

Wat is inbakeren?

Inbakeren is een techniek die vaak wordt gebruikt bij het dragen van baby’s of jonge kinderen in een draagdoek of een babydrager. Inbakeren is de techniek waarbij de baby of het kind op de juiste manier wordt vastgezet in de draagdoek of de babydrager, zodat het kind comfortabel, veilig en stevig wordt gedragen. Er zijn verschillende manieren om een baby in te bakeren, afhankelijk van het type draagdoek of babydrager dat wordt gebruikt. Bij sommige dragers wordt het kind in een “M-positie” gelegd, met de benen gebogen bij de knieën en de dijen gespreid. Dit helpt om de natuurlijke houding van het kind te ondersteunen en te voorkomen dat de bloedcirculatie wordt belemmerd.

Waaraan moet een goede inbakerdoek voldoen?

Net als dat wanneer je op zoek gaat naar een strandtas, is het ook bij een inbakerdoek belangrijk goed te kijken naar aan welke eisen deze moet voldoen. Allereerst is het belangrijk te kiezen voor een doek die voldoet aan de wettelijk gestelde eisen. Gelukkig hoef je je hier bij de gerenomeerde merken geen zorgen over te maken. Voordat deze doeken mogen worden verkocht, dienen ze eerst te worden goedgekeurd. Naast de veiligheid, is ook het materiaal van belang. Waar het ene kind ontzettend warmbloedig is, is dit niet bij ieder kind het geval. Het beste kun je kiezen voor katoen of linnen. Deze stoffen kunnen goed ademen. Het voordeel hieraan is ook dat je een inbakerdoek eenvoudig in je schoudertas overal mee naartoe kunt nemen.

Reacties uitgeschakeld voor De reden waarom het inbakeren van je baby aan te raden is