Deze babyspullen moet je meenemen voor een dagje uit

De winterdagen zijn bijna voorbij en de zon komt steeds meer door. Dit betekent dat je binnenkort veel vaker op stap kan zijn samen met je kind. Denk bijvoorbeeld aan dag op de kinderboerderij, een bezoek aan het museum of een winkelcentrum. Een baby vereist veel verzorging, dus het is erg belangrijk dat je goed voorbereid de deur uitgaat. In dit blog noemen we vier items die je in je tas moet hebben als je op pad gaat met je baby.

Een goed gevulde luiertas

Of je nu gaat wandelen of een dagje gaat doorbrengen in de stad, een goed gevulde luiertas zal je leven een stuk makkelijker maken. Net zoals jij en je kindje, zijn jij en je luiertas onlosmakelijk verbonden aan elkaar. Zorg er dus voor dat de tas zelf fijn is om te dragen en mee te nemen, maar ook dat het goed gevuld is met de benodigde spullen. Denk bijvoorbeeld aan extra luiers, billendoekjes, billen crème, hydrofiele doeken, een extra setje kleding of geitenwollen sokken voor je baby (of jezelf). Er zijn trouwens verschillende soorten luiertassen verkrijgbaar, van groot naar klein of een schouder- of rugtas.

Draagzak, draagdoek of een buggy

Gedurende de dag is het ook belangrijk om te kijken hoe je je baby gaat meenemen als je op pad bent. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je je baby draagt in een draagdoek of draagzak. Dat zit je kind lekker knus, wat misschien prettig kan zijn voor jezelf en je kind. Het is wel handig om vooraf te checken welke draagzak of draagdoek het beste bij je past. Vraag ook rond aan andere moeders die deze spullen gebruiken of ze het aanraden. In andere gevallen kun je je baby ook meenemen in een buggy (als je baby al wat ouder en sterker is).

Verzorgingsproducten voor onderweg

Naast een goed gevulde luiertas, is het ook handig om andere extra verzorgingsproducten mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan verzorgende crème, baby shampoo, zeep, elastiekjes of een haarborstel. Naast dit soort producten is het ook verstandig om een klein tasje mee te nemen met medische spulletjes. Zo’n klein tasje kun je dan vullen met kinderparacetamol, kinderpleisters, neusspray, andere medicijnen of een thermometer. In de ergste gevallen heb je dan dus een medisch toilettasje bij de hand, mocht er iets mis gaan met je kindje. Bewaar het tasje ook in je luiertas, zodat je het altijd bij de hand hebt in noodgevallen.

Comfortabele kleding voor overdag en slapen

Tijdens je dagje uit zal je baby waarschijnlijk wel zijn of haar ogen dicht doen. Neem dus niet alleen warme huissokken voor dames voor jezelf mee, maar ook een extra set slaapkleding voor je kind. Zo kun je kind gerust slapen in de buggy, terwijl je lekker een kopje koffie aan het drinken bent op het terras. Daarnaast kan het ook altijd voorkomen dat je baby iets morst op zijn of haar kleding. Het is dus altijd handig om wat extra setjes kleding mee te nemen. Als je niet te veel extra spullen wilt meenemen, dan zijn babypakjes een aanrader.

Reacties uitgeschakeld voor Deze babyspullen moet je meenemen voor een dagje uit