Eerste zes weken na de geboorte van je baby

Geboorte tot zes weken

Een vrije vertaling van de tekst op de foto.

Geboorte tot zes weken

In deze periode slaapt jouw baby 18 uur per dag, maar alleen als je de auteur bent van een babyboek. Alle andere kinderen zijn constant wakker en dommelen even tussen aanvallen van krampjes. Krampjes, een technische term die betekent: ‘mijn baby huilt zonder enig aanwijsbare reden en als het niet snel stopt, wordt ik krankzinnig.’ Deze wakkerheid zal uiteindelijk verdwijnen wanneer het kind 16 wordt, dan zal hij ‘slapen als een baby’. Het is een opmerkelijk feit dat geen enkele baby ‘slaapt als een baby’, tenzij ‘slapen als een baby’ wordt gedefinieerd als ‘ongecontroleerd schreeuwen en huilen om je moeder omdat je in je broek geplast hebt’.

‘Sleeping like a baby’ is een Engelse uitdrukking die zoiets betekent als diep en vredig slapen. Doen baby’s dat? Sommige wel. Soms. Slapen gaat bij veel baby’s niet vanzelf. Waar ligt dat aan? Wat kun je doen als je baby duidelijk moe is, maar niet kan slapen? Lees de antwoorden op deze vragen in het boek ‘Slapen als een baby’.

N.B. De afbeelding kwam voorbij op Twitter. Ik heb gezocht naar de bron, maar deze niet gevonden. Wil degene die de bron weet mij een berichtje sturen?

 

Lees meer

Slapen als een baby

Tegenstrijdige informatie en adviezen: Om gek! van te worden

 

Reacties uitgeschakeld voor Geboorte tot zes weken

Sylvie deed de hbo-opleiding verpleegkunde en werkte in diverse velden van de gezondheidszorg. Als moeder ontdekte zij in 1999 inbakeren, toen haar derde kind oververmoeid en overprikkeld was geraakt. In 2001 startte Sylvie de site inbakeren.nl en tien jaar later ging zij ook bloggen. Over lichaamstaal van baby’s en over huilen, voeden en slapen. Aangemoedigd door de positieve reacties van ouders op haar blogs en schrijfstijl, schreef zij in 2015 het boek Slapen als een baby. Vanwege andere werkzaamheden droeg zij in 2023 deze website over. De berichten blijven bestaan. Tegenwoordig is er - meer dan ooit - behoefte aan basisinformatie.