Geboorte tot zes weken

Eerste zes weken na de geboorte van je baby

Een vrije vertaling van de tekst op de foto.
Birth to six weeks:
In deze periode slaapt jouw baby 18 uur per dag, maar alleen als je de auteur bent van een babyboek. Alle andere kinderen zijn constant wakker en dommelen even tussen aanvallen van krampjes. Krampjes, een technische term die betekent: ‘mijn baby huilt zonder enig aanwijsbare reden en als het niet snel stopt, wordt ik krankzinnig.’ Deze wakkerheid zal uiteindelijk verdwijnen wanneer het kind 16 wordt, dan zal hij ‘slapen als een baby’. Het is een opmerkelijk feit dat geen enkele baby ‘slaapt als een baby’, tenzij ‘slapen als een baby’ wordt gedefinieerd als ‘ongecontroleerd schreeuwen en huilen om je moeder omdat je in je broek geplast hebt’.

‘Sleeping like a baby’ is een Engelse uitdrukking die zoiets betekent als diep en vredig slapen. Doen baby’s dat? Sommige wel. Soms. Slapen gaat bij veel baby’s niet vanzelf. Waar ligt dat aan? Wat kun je doen als je baby duidelijk moe is, maar niet kan slapen? Lees de antwoorden op deze vragen in het boek ‘Slapen als een baby’.

N.B. De afbeelding kwam voorbij op Twitter. Ik heb gezocht naar de bron, maar niet gevonden. Wil degene die de bron weet mij een berichtje sturen?

Over Sylvie

Sylvie Zuidam is moeder van 5 kinderen (23-15 jaar). De jongsten zijn tweelingbroers. Ooit begon zij haar carrière als verpleegkundige, inmiddels is zij al weer jaren ondernemer en blogger. Sylvies passie voor inbakeren begon in oktober 1999 toen haar derde kind een oververmoeide en overprikkelde baby was geworden. Zij las het boekje ‘In doeken gewikkeld’ (nu: Inbakeren brengt rust) en besloot haar baby in te bakeren. Vanaf die tijd werd alles anders! Baby kon eindelijk slapen, papa en mama konden weer slapen en ook de andere kinderen kregen hun ouders weer ‘terug’. Naast inbakeren heeft Sylvie ook een warm hart voor borstvoeding.