Slapen als een baby boek

Slapen als een baby

Slapen als een roos
Vermoeide baby – rode wangen
Waarom zeggen mensen dat zij ‘slapen als een baby’ terwijl een pasgeboren baby om de paar uur wakker wordt? Waar komt die uitdrukking vandaan?

Ene Leo J. Burke deed ooit de uitspraak: “People who say they sleep like a baby usually don’t have one.“.

Het zal iets zijn als: slapen zonder zorgen of diep en vredig slapen.
‘Slapen als een marmot’ heeft een soortgelijke betekenis, ongetwijfeld omdat dit dier bekend is om zijn winterslaap. Voor diep slapen gebruiken we ook wel de uitdrukking ‘slapen als een blok’, wat betekent dat je niet ligt te woelen, maar stil ligt te slapen.

‘Slapen als een roos’ duidt op de rode wangen die baby’s krijgen als ze moe zijn. Wel grappig dat er zoveel verschillende uitdrukkingen zijn over rustig slapen, misschien zijn er nog wel meer?

 

Update september 2015

Slapen als een baby

Slapen als een baby boekEenentwintig jaar na de geboorte van mijn eerste kind heb ik het boek geschreven dat ik destijds graag zelf had willen lezen. Elke ouder die blij wordt van dit boek, is een cadeautje 💕

Het boek is voor (aanstaande) ouders die willen weten hoe ze rust en evenwicht kunnen vinden in hun leven met een baby. Een nieuw leven, dat allerlei vragen over voeding, slapen en huilen met zich mee brengt. Het boek bevat informatie en geeft inzicht. Iedere ouder kan daarmee zelf een manier vinden die bij hen en bij hun baby past.

“Dit boek is een aanrader voor jonge ouders die soms radeloos worden van hun zo gewenste en geliefde baby. Sylvie maakt lastige onderwerpen rondom slapen en voeding duidelijk voor ouders. Verder heeft zij een prettige schrijfstijl, het boek is een fijne mix van feiten, ervaringen en emoties.”
Angela Verbeeten, verloskundige in Nijmegen

“Wat een prachtig werk, wat past in deze tijd. Zeker een boek dat ik ga aanraden. Ik gun het elke ouder.”
Merian Knuiman, verpleegkundige en babyconsulent in Arnhem / Huissen

“Geweldig dat je dit boek over slapen en voeden hebt geschreven, dé belangrijkste onderwerpen voor jonge ouders. Ik had dit boek tien jaar geleden willen hebben toen ik zelf moeder werd.”
Henrike ter Horst, jeugdarts in Ede

 

(pdf opent in een nieuw scherm)

(in de webshop van Pacco)

 
Update september 2016
Naar aanleiding van reacties op de eerste druk, is de tweede druk (september 2016) uitgebreid met: Een hoofdstuk over tweede of volgende kinderen, een hoofdstuk over meerlingen en een hoofdstuk waar je meer informatie of hulp kunt vinden.

 

Sylvie deed de hbo-opleiding verpleegkunde en werkte in diverse velden van de gezondheidszorg. Als moeder ontdekte zij in 1999 inbakeren, toen haar derde kind oververmoeid en overprikkeld was geraakt. In 2001 startte Sylvie de site inbakeren.nl en tien jaar later ging zij ook bloggen. Over lichaamstaal van baby’s en over huilen, voeden en slapen. Aangemoedigd door de positieve reacties van ouders op haar blogs en schrijfstijl, schreef zij in 2015 het boek Slapen als een baby. Vanwege andere werkzaamheden droeg zij in 2023 deze website over. De berichten blijven bestaan. Tegenwoordig is er - meer dan ooit - behoefte aan basisinformatie.

Eén reactie

  • Sylvie